Hur du sparar pengar till din nästa båt

Hur du sparar pengar till din nästa båt

Sitter du nu i början av 2020 och känner av julens alla kostnader. Det kan till och med vara så att du upplever att du inte kommer att ha råd att köpa din drömbåt till sommaren, så du måste avbryta dina semesterplaner för året. Det är en sits som ingen vill vara i, men som nästan alla svenskar har upplevt i sitt liv. Som tur var så är det inte lika mörkt som du kan tro och det finns flera sätt som du kan minska dina månadskostnader och även ha råd med din efterlängtade semester. Dessa är våra favorittips som vi själva använder oss av.

Du måste ha en buffert

Chansen är stor att du redan har fått höra att du behöver en buffert i ditt konto på minst 3 månader av din lön. Det skulle betyda att du som en svensk borde ha runt 100 tusen på ditt konto för nödsituationer. Usch! Överväldigande, eller hur? Det är få som har, och så fort en nödsituation inträffar så kommer din buffert minska, och du måste spara i ett år för att bli säker igen. Vi rekommenderar istället att du siktar på en rimlig nivå, försök ha en buffert på 10.000, då har du råd med de flesta sakerna, och så kan du öka besparingarna sakta men säkert.

Skippa onödiga mediakostnader

Har du kabel TV till ditt hem? har du även en hemtelefon? Chansen är stor att svaret är ja till båda, chansen är också stor att du varken kollar på vanlig tv eller använder hemtelefonen. Så varför skulle du då betala för något du inte använder, det är som att du skulle gå till starbucks 10 gånger i månaden och bara slänger bort ditt kaffe.

En anledning till slöseriet kan vara att internetleverantören har övertalat dig att det är bäst att samla ihop deras olika tjänster så att det blir billigare för dig. Det är en lögn, det enda som händer är att du betalar för onödiga saker. Annars kan du säga att du vill ta bort telefon och kabel tv, om dem argumenterar emot säg att du vill byta leverantör, då kommer dem snabbt komma på att dem kan halvera priset utan att du tappar någon funktionalitet eller alternativt att dem kan ta bort tv och telefon samt höja hastigheten på ditt internet.

Lämna ett svar