Dyraste privatägda skeppen
Khalilah, Cool and fiercely stylish, 49 m Super Sport KHALILAH is the largest private yacht built entirely in carbon composite

Dyraste privatägda skeppen

Det är många som har en bil, vissa har till och med fler än en. Och i vårt vackra snötäckta Sverige “sarcasm” så är det nästan alltid ett val att inte äga en bil. Det finns flera anledningar till det här valet, det kan vara att man tycker att miljöförstöringarna är för stora utan att dem behöver bidra till det. Det kan även vara att dem inte tycker att den ekonomiska kostnaden är värd det då dem istället väljer att ta bussen. Men huvudsaken med allt det här är att det är ett val. Vad som inte är ett val för dem flesta människorna är ett köpa ett skepp, inte en liten jolle, vi pratar om stora skepp som kan rymma 10 personer i en vecka utan att man någonsin kommer se varandra. Detta gör en lista av världens dyraste skepp mycket mer intressant än en lista med världens dyraste bilar. 

5. MOTOR YACHT A – pris 4 miljarder kronor

Vi börjar listan med en billig liten båt som “bara” kostar 4 miljarder kronor, som en referens så kostar världens dyraste bil som någonsin har sålts ungefär 450 miljoner kronor, en 8 del av båten som är 5a på våran lista. 

Skeppet ägs av den ryska miljardären Andrey Melnichenko och den skulle passa in i en film om framtiden, speciellt med lamporna som lyser på sidan. Det finns plats för 14 gäster och 42 besättningsmedlemmar, vilket betyder att det finns fler än två arbetare för varje gäst. 

Så klart så finns det även en helikopterplatta, en 10 meter lång motorbåt samt 3 pooler, varav en har glasbotten och ligger direkt ovanför diskoteket som båten har att erbjuda. För det räcker inte att bara ha en 

4. AZZAM – pris – pris 6 miljarder kronor

Ryktat att vara ägt av en medlem av den kungliga familjen i förenta arabemiraten, Azzam, enligt dess tillverkare är den mest komplexa och utmanande yachts som någonsin har byggts. Den nästan 200 meter långa yachten sägs vara en av de snabbaste med en hastighet av 35 kmph, vilket kanske inte låter snabbt, men tänk att den är större än ditt hus. De två starka motorerna låter den inte bara köra snabbt, den kan även köra i nästan alla vatten, inklusive väldigt grunt vatten.

3. STREETS OF MONACO – pris 11 miljarder kronor

Tyvärr är den här inte byggd ännu, men den är så sjukt vacker så att vi inte kunde låta bli att ha med den på våran lista. Med miniatyrer av de berömda landmärkena i Monaco som Monte Carlo Casino, Hotel de Paris, och en strand som pool, Streets of Monaco, är en 500 meter lång yacht och kan beskrivas som en flytande stad. Den lyxigaste sviten som båten har att erbjuda är spridd över tre våningar och har en privat hiss, ett kontor, ett vardagsrum, balkonger och altaner med jacuzzi. Förutom detta består det också av sju gästrum med mottagningsrum, badrum, omklädningsrum och balkonger som är anslutna till dem. Yachten har också grillplatser, vilken känns lite läskigt på en båt, ett mini-vattenfall, en café-bar som ger utsikt över vattnet, helikoptrar, ubåtar och en tennisplan.

2. ECLIPSE – 15 miljarder kronor

Världens näst största yacht, Eclipse, ägs av den ryska miljardären Roman Abramovich. Förutom att ha ett system för att hindra inkräktare, samt ett anti missile system som kanske är nödvändigt när man är miljarder, har yachten 2 helikopterplattor, 24 gästrum, en diskoshall, två pooler och bubbelpooler. Den 160 meter långa yachten har också en miniubåt som kan sjunka upp till 50 meter under vattnet. Det stora sovrummet och bryggan på yachten är utrustade med skottsäkra fönster och pansar. Yachten har också en anti-paparazzi-sköld som består av lasrar som sveper de omgivande områdena. Det här är skeppet för dig som prioriterar ditt privatliv framför allt.

1. HISTORY SUPREME – pris 50 miljarder kronor 

Tillverkad av rent guld, The History Supreme, är världens dyraste yacht och enligt uppgift ägs av Malasias rikaste man, Robert Knok som är värd 150 miljarder kronor. Det tog tre år innan den 30 meter långa yachten byggdes med 10.000 kilo guld, vilket gör det till den absolut minsta båten på våran lista. Guldet pryder yachten från basen under vattnet till däcket. Den mest extravaganta aspekten av lyxbåten är dess sovrum som med en vägg gjord av meteorsten och en staty gjord av äkta Tyrannosaurus Rex-ben. Sviten är prydd med ett 68 kg 24-karat guld akvarium och en spritflaska med en sällsynt 18,5 karat diamant.

Lämna ett svar