spons

De flesta av oss är allt för dåliga på att träna våra hjärnor. Antingen har vi för lite tid, eller så prioriterar vi bara hjärnträningen ganska lågt. Men att träna hjärnan behöver inte vara så svårt eller tidskrävande som många tror. I de flesta fall kan en rubiks kub eller ett matteproblem varje dag göra en stor skillnad. Det viktigaste är inte mängden av hjärnträning, utan att man gör något varje dag. Här i denna artikel kan du läsa mer om hur du snabbt och enkelt kan ge dig själv lite extra hjärnträning varje dag.

Rubiks kuber

Om du vill ge dig själv eller någon annan lite extra hjärnträning, ska du köpa en rubiks kub. Rubiks kuber är utmärkta hjälpmedel för hjärnträning. Dessa kuber passar personer i alla åldrar, så du kan dela en och samma kub med hela din familj om du skulle vilja det.

För de allra minsta eller för nybörjarna finns det riktigt enkla kuber med få delar. Dessa rubiks kuber är mycket enklare och snabbare att lösa än en traditionell rubiks kub.

Om du redan är ganska erfaren inom kublösning, kan du alltid göra det lite mer utmanande för dig själv genom att skaffa en svårare rubiks kub. Det finns rubiks kuber med upp till 19 x 19 delar. Ju fler delar, desto svårare är kuben att lösa.

rubiks cube

Träna upp minnet

Känner du inte för att lösa en rubiks kub? Då skulle du kunna spendera lite tid på att träna upp ditt minne i stället. Det finns många olika typer av minnesövningar du skulle kunna prova på. Du skulle till exempel kunna spendera någon timme på att spela memory med dina vänner eller din familj. Memory är ett spel som är riktigt lätt att lära sig, så alla kan vara med och spela det. Till och med de minsta kan vara med och spela memoryspel.

Du kan självklart träna upp ditt minne med annat än memoryspel. Du skulle till exempel försöka att memorera så många detaljer på en bild som möjligt, och sedan vända bilden ner så att du inte längre kan se vad som finns på den. Sedan skriver du bara ner alla detaljer du kan komma ihåg från bilden. När du inte kommer på fler detaljer, vänder du på bilden igen och ser hur många rätt du hade. Det finns många olika varianter på denna övning, så du kan anpassa den efter dig själv och ditt eget minne.

Klura ut matteproblem

Att låta hjärnan klura ut svåra matteproblem är ett riktigt bra och effektivt sätt att träna hjärnan på. Det finns många olika matematiska övningar som du skulle kunna träna din hjärna med. Du skulle till exempel kunna räkna ut volymen i ditt sovrum, eller omkretsen på ditt största träd i trädgården. Det finns mycket kul och klurigt att räkna på, bara man är lite påhittig.

Har du svårt för en specifik typ av matteproblem? Då ska du passa på att träna lite extra på dessa. Du kommer inte bara träna din hjärna. Du kommer även att lära dig räkna ut saker som du inte tidigare har kunnat räkna ut.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.