När du inreder kommer du ibland märka att det saknas något. I vissa fall kan ett rum kännas ganska stelt eller tråkigt. Då behövs det ofta något extra för att det ska kännas mysigt och hemtrevligt. Det finns lite olika knep att ta till när heminredningen börjar kännas tråkig och livlös. Här kommer några smarta tips till dig som gärna vill göra din heminredning mycket mysigare.

Skaffa en inomhushängmatta

En enkel liten hängmatta kan göra en otroligt stor skillnad i de flesta heminredningar. Hängmattor kan hängas upp i till exempel sovrummet eller vardagsrummet. Detta är dock inte ett måste. Du kan hänga upp en skön hängmatta precis vart du vill i ditt hem, så länge det finns tillräckligt med plats för den. Du ska även tänka på vilka möjligheter du har när det kommer till upphängning. Om du har bjälkar i taket, skulle du kunna fästa din hängmatta i dessa. Du kan även köpa en ställning till din hängmatta, om du inte kan hänga upp den på något annat vis. Du kan läsa mer om eller köpa din hängmatta på hängmatta.se.

hangmattor

Blanda material och texturer

Att blanda material i inredningen kan göra riktigt mycket för hela känslan i ett rum. Våga använda dig av en kombination av syntetiska och naturliga material. Ett modernt hem kan piffas upp med lite trä eller sten här och där. Trämöbler och detaljer av trä ger en härlig rustik och lantlig känsla och får hemmet att kännas mycket mer hemtrevligt.

När det kommer till dekor ska du absolut försöka använda dig av mysiga och fluffiga mattor av olika slag. En mjuk och härlig matta under soffbordet och soffan ökar mysighetsfaktorn enormt mycket, och gör vardagsrummet extra mysigt om hösten och vintern.

Flera olika texturer kan också göra enormt mycket för hemtrevligheten och mysighetsfaktorn. Sten har ofta en ganska sträv textur, medan behandlat trä ofta är lite slätare och lenare. Att blanda texturer gör hemmet mer levande och spännande, men också trevligare. Våga blanda lite olika texturer i din heminredning.

Inred med fler växter

Levande växter är nog den ultimata dekoren i alla typer av heminredningar. De flesta inredningar blir mysigare av lite extra växter här och där. Vi människor mår nämligen bra av att omge oss med grönska. De flesta av oss känner oss mer avslappnade och glada, vilket leder till en lägre stressnivå.

Vilka typer av växter du skaffar spelar inte så stor roll. Du kan köpa enbart gröna växter, men du kan också köpa enbart blommande växter. Det är helt upp till dig. Huvudsaken är att du fyller dina rum med levande växter. Genom att göra detta kommer ditt hem genast att kännas hundra gånger mysigare.

Om du inte har tid eller energi till att sköta om levande växter, kan du såklart skaffa dig plast- eller tygväxter av olika slag. Dessa kan även vara ett bra alternativ för dig som är allergisk mot vissa växter. Om du väljer fejkväxter, ska du försöka välja de som är riktigt naturtrogna.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.