spons

Det händer ju att man blickar upp mot skyn och ser en eller flera luftballonger som svävar högt där uppe. Visst blir man sugen på att vara med? Många av de luftballonger man ser, de tillhör olika företag som erbjuder luftballongflygning. Men det finns även som sport, med tävlingar samt som fritidsnöje. Om du är sugen på att testa att åka luftballong så finns det ett bra företag som erbjuder just detta. De heter DreamBallon. Med dem kan du åka luftballong i Göteborg till exempel.

Förberedelse och start

För att en ballongflygning ska vara säker, så är det ett måste att piloten ser till att kontrollera vädret samt väljer en bra startpunkt. Många gånger får passagerarna hjälpa till att rigga ballongen. Man börjar med att ta ner korgen med brännaren och lägger den på sidan. Man drar sedan ut ballonghöljet från säcken den ligger i och breder ut den på marken. Den fästs sedan på ballongkorgen. Man börjar sedan att fylla ballonghöljt med luft, med en fläkt. Sedan fortsätter man med hetluft från brännaren.

Nu börjar ballongen resa sig och korgen med den. När den är helt upprätt så kan pilot och passagerare hoppa i korgen. Piloten drar på brännaren och då lyfter ballongen.

Upplev Göteborg från en luftballong

Om du vill flyga luftballong Göteborg, så varför inte boka in det? Att se sin stad från ovan är en riktigt unik upplevelse! Om du väljer DreamBallon som företag, så gör du ett bra val. Själva flygningen pågår i 1 timme, men hela upplevelsen är cirka 4 timmar, eftersom det krävs förberedelse för start samt att man även ska göra en del vid landning.

När nu väl kommit upp i luften, så stiger piloten upp på en höjd om 500–700 meter. Ibland så tar han dock ner den lägre, så att du och dina medpassagerare kan uppleva naturen närmare och även passa på att ta kort.

Flygningen sker antingen på morgonen, precis vid soluppgången, eller på kvällen, vid solnedgång. Det för att undvika att solen i sig påverkar ballongen.

Ge en ballongflygning i present

En ballongflygning i Göteborg passar även utmärkt att ge bort i present. Idag är det ju rätt vanligt att ge en upplevelse i present och vad passar då bättre än att flyga luftballong i Göteborg! Det passar perfekt att fira en 50-årsdag på, men även att ge bort som bröllopspresent. Eller varför inte ta med dig din partner upp i luften och fria?

En ballongflygning i Göteborg passar även bra om ni är ett gäng vänner som vill hitta på något skoj, eller om det är svensexa/möhippa. Även företag kan njuta av det så väl som föreningen.

Sedan finns det ju även möjlighet att boka in en helt privat tur, då det bara är du och piloten!

En upplevelse du sent ska glömma

Att flyga luftballong i Göteborg eller i en annan stad, det är en upplevelse du med all säkerhet kommer att minnas för resten av ditt liv! Så varför inte unna dig själv det?

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.