Tillhör du en av dem som har svårt för att låta godishyllan vara? Känner du dig ofta sötsugen och hungrig? Då är det på tiden att du byter ut dina sötsaker mot sockerfria produkter. Att välja sockerfria alternativ är ett snabbt och enkelt sätt att dämpa sitt sockersug på. De skulle även kunna hjälpa dig till en bättre hälsa.

Vilka sockerfria produkter finns?

Vilka sockerfria produkter finns egentligen? Det finns många olika sockerfria produkter på marknaden att välja bland. Du kan till exempel köpa sötningsmedel av olika slag. Det finns både torra och flytande sötningsmedel. De torra sötningsmedlen kan variera mycket i sin textur och konsistens. Vissa sötningar är fina som florsocker, medan andra är lite grövre. De flytande sötningsmedlen kan vara antingen trögflytande eller ganska tunna.

Andra sockerfria produkter du kan hitta i affärerna är flingor, granola, småkakor, chokladkakor, müslibarer, sylt och marmelad, proteinpulver och karameller. Det finns alltså sockerfria alternativ till det mesta du kan tänka dig. Hos Easis.se kan du läsa mer om många olika sockerfria produkter.

Vad kan de användas till?

Sockerfria produkter kan användas till i stort sett samma saker som de sockerfyllda alternativen. Du kan till exempel använda sockerfri choklad i stället för vanlig choklad när du ska chokladdoppa dina jordgubbar. Du kan använda sockerfria flingor som topping på din morgonyoghurt i stället för flingor med socker. Om du vill baka hallongrottor, kan du alltid göra det med sockerfri sylt i stället för vanlig sylt. Du kan alltså använda sockerfria produkter till nästan exakt samma saker som sockersötade produkter. Det finns såklart fall där sockersötade fungerar lite bättre, så sockret är bättre på att karamellisera sig. För det mesta fungerar dock sockerfria alternativ minst lika bra.

Smakar de annorlunda?

Smakar sockerfria produkter annorlunda? Svaret är ja, de kan smaka lite annorlunda. Detta är dock inget du riktigt kommer kunna märka, så länge du inte jämför ett sockersötat alternativ med ett sockerfritt alternativ. Att sockerfria produkter smakar annorlunda betyder dock inte att de smakar mindre bra. De är fortfarande otroligt söta och goda. Olika sötningsmedel kan smaka på olika sätt. En produkt med stevia smakar ofta annorlunda mot en produkt med någon annan typ av sötning.

Hjälper dig med sötsuget

Sockerfria produkter kan som sagt hjälpa dig att bli fri från ditt sockerberoende. Sockerberoende kan vara ganska jobbigt, speciellt om du är riktigt beroende. Många inser inte hur beroende de faktiskt är förrän de verkligen har fastnat i sockerträsket. När du väl har fastnat, kan det vara ganska jobbigt för dig att ta dig ur det. Med hjälp av sockerfria alternativ kan du göra denna process mycket lättare och behagligare. I stället för att äta något sockerfyllt när du känner dig sugen, kan du välja ett sockerfritt alternativ i stället. När du slutar äta en massa socker, kommer hjärnan till slut att sluta kräva det. Ju mindre socker du äter, desto mindre beroende kommer du att bli. Till slut kommer du inte att känna något sockersug alls, och kommer därför att äta mer sällan.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.