spons

I både attefallshus, stugor och villor kan det vara så att ett loftrum gömmer sig på höjd. Dessa rum är fantastiska tillskott till hemmet som antingen kan användas som sovloft, som en mysig läshörna eller någonting helt annat. Då loftrummen ligger belägna på höjd finns det med största sannolikhet ett rum undertill, och du sparar därför på plats i hemmet och ser till så att du får ett häftigt extrarum utan att det tar upp något extra utrymme. 

Oavsett vad du drar nytta av ditt loftrum till kommer du dock att behöva en lofttrappa för att ta dig upp till rummet, och du kan redan idag hitta en optimal lösning genom att klicka här: https://www.stegfabriken.se/trappor/lofttrappor. Kika på det breda sortimentet hos Stegfabriken eller fortsätt att läsa för att ta reda på mer om lofttrappor! 

Varför lofttrappor används så flitigt 

Stora och breda centertrappor kan komma att bli ganska dyra beroende på vilken typ av trappa som du satsar på, och just därför har lofttrappor lyckats att bli så populära. De är nämligen ett prisvärt val som ser till så att du inte behöver betala skjortan för en riktigt högkvalitativ trappa som gör sitt jobb väl. 

Som om detta inte vore nog är det inte ovanligt att en lofttrappa kan flyttas på. Du kanske exempelvis satsar på en loftstege eller en specifik lofttrappa som kan skjutas åt sidan. Detta ger dig mer spelrum så att du utan problem kan inreda ditt hem såsom du vill ha det. 

Inte är det heller en överdrift att påstå att lofttrappor har använts flitigt under alla år. Bondgårdar med loft som har lofttrappor där halm och hö förvarades långt tillbaka i tiden var vanligt förekommande, och du kan därför vara helt säker på att din lofttrappa aldrig kommer att bli omodern. Det är sedan också upp till dig om du föredrar att behålla det naturliga träutseendet eller om du hellre målar din lofttrappa i en snygg färg, så det är lätt att få en skräddarsydd look. 

Kom ihåg följande när du väljer lofttrappa 

Såsom vi tidigare nämnde är valmöjligheterna inte få när det kommer till att välja din perfekta lofttrappa, och detta gäller även när det är tal kring monteringen. Du kan exempelvis ha en lofttrappa som enbart lutar mot väggen likt en stege, men du kan också ha lofttrappan uppsatt på väggen, och det finns andra lösningar mitt emellan där lofttrappan sitter fast vid väggen men fortfarande kan skjutas åt höger eller vänster. 

Självfallet kan en lofttrappa även beställas i olika längder, så mät alltid området från golvet upp till ditt loft innan du börjar kika på vilken lofttrappa som ser riktigt snygg ut enligt dig. Du vill som sagt inte att lofttrappan ska bli för kort eller för lång. Med en hel uppsjö av valmöjligheter är det dock en garanti att du kommer att få tag på en lofttrappa som blir helt perfekt för dig och ditt hem, så bläddra igenom de olika alternativen redan idag! 

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.