spons

Har du en sminkväska fylld med smink som du köpt för bra länge sedan? Då kan det vara hög tid att köpa nytt! Grejen med smink är att det håller inte hur länge som helst. Så fort du öppnar ditt smink, så tickar hållbarhetstiden neråt. Oöppnat smink håller längre. Om du kollar på dina förpackningar, så står det ofta en siffra samt ett M på dem. Det talar då om antalet månader. Så står det 12M, så innebär det att det håller i 12 månader efter att du har öppnat det. Du bör därför ha koll på när du öppnar ditt smink samt köpa nytt om det hinner bli gammalt före det tar slut. Det kan du göra på https://gosh.se/. Det är dumt att använda gammalt smink, eftersom du kan drabbas av allergier eller infektioner.

Smink är en färskvara och många använder det ju även varje dag. Det gör ju att det drar till sig smuts och bakterier. Smink är personligt och du bör inte låna ut ditt smink eller låna av andra.

Köp nytt smink vid behov

Ibland är det ju så att ditt smink kanske inte hinner ta slut, utan att det blir gammalt. Om du öppnat ditt smink och de månader går som står på det, så släng det och köp nytt. Du kan med fördel satsa på GOSH smink, som är av bra kvalitet. Tänk bara på att även smink från GOSH har olika hållbarhetstider. Hur lång hållbarhet smink har, det beror lite på vad det är för typ av produkt.

Hur länge håller olika smink?

Olika sorters smink håller ju olika länge, beroende på vad det är och vad i för konsistens det är. Ju krämigare ett smink är, desto kortare tid håller det. Pudervarianter håller ofta längre.

Om du har en foundation, så kan den hålla mellan 1–2 år, beroende på sort. Vattenbaserade varianter håller cirka ett år och oljebaserade håller i runt 2 år.

Ett smink med lång hållbarhet, det är puder och puderrouge. Bara du ser till att noga göra rent borstarna du applicerar med. För då håller den i runt 2–3 år.

Smink med ganska kort hållbarhetstid är bland annat krämrouge och krämögonskugga. Särskilt om du använder fingrarna ner i burken! Undviker du att göra det, så kan det dock hålla upp till 12 månader. En annan sminkprodukt som inte håller så länge, det är mascara. Räkna med att den håller i 3 till 6 månader. Ofta beror det på att du får in luft i den då du applicerar den.

När det gäller läppstift, så beror det på hur du applicerar det. Använder du stiftet som det är, så håller det kortare tid än om du använder en pensel.

Satsa på smink från GOSH

Om du har rensat ut din sminkväska och behöver fylla på med nytt, satsa då på GOSH smink! Hos dem kan du hitta det mesta inom just detta, så väl som de har många andra bra produkter.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.