spons

När man hanterar fakturor manuellt är risken stor att något blir fel under vägen. Det är lätt att göra missar eller andra fel. Därför är det bättre att använda sig av ett edi system i stället. Med hjälp av ett edi system kan du snabbt och enkelt hantera alla dina fakturor. Det gör det även lättare att hålla koll på dem.

Vad är EDI?

Men vad är EDI egentligen? EDI står för Electronic Data Interchange, alltså utbyte av elektronisk information. Detta är helt enkelt en metod för företag att utbyta elektronisk information med varandra. Exempel på elektronisk information skulle till exempel vara orderbekräftelser eller edi-fakturering. Du kan även hantera bokningar och leveranser med hjälp av ett edi system. EDI är alltså riktigt användbart för alla typer av företag, både stora som små. Några branscher som använder sig extra mycket av edi system och edi-fakturering är livsmedelsbranschen och transportbranschen. En edi lösning til edi fakturering är nyckeln till framgång.

edi

Varför EDI-fakturering?

En edi-faktura är helt enkelt en elektronisk faktura, eller en e-faktura. De flesta företag använder sig av edi-fakturering i dag. Anledningen till detta är för att det är så enkelt. Att skicka eller ta emot en e-faktura går riktigt snabbt. Edi-fakturering är verkligen det lättaste och snabbaste sättet att skicka och ta emot fakturor på. Har du själv tröttnat på att manuellt hantera alla fakturor inom företaget? Då ska även du testa att använda dig av edi-fakturering i stället. Du kommer kunna spara mycket dyrbar tid, men du kommer även kunna spara en hel del pengar. Att använda sig av edi-fakturering är även uppskattat av andra företag eller handelspartners, då det underlättar även för dem.

En annan stor fördel med elektroniska fakturor är att de alltid hamnar hos rätt mottagare. Manuellt hanterade fakturor kan dock skickas fel ibland. Med en automatiserad process kan du eliminera dessa fel.

Edi-fakturering hjälper även till att göra ditt företag eller verksamhet papperslös. Ju mindre papper som går åt varje dag, desto mindre kommer din verksamhet att påverka miljön. Detta är något som man ska komma ihåg när man överväger att skaffa sig ett edi system.

EDI är mer än bara fakturering

Det är inte enbart edi-fakturering du kan använda ett edi system till. Du kan använda det till mycket annat också. Du kan hantera i stort sett alla dina elektroniska dokument och information med ett enda smidigt system. Man behöver alltså inte göra det svårt för sig själv när man hanterar information och dokument. Dagens edi system och program är otroligt effektiva och lätta att använda. Vissa program och system kommer med färdiga mallar som underlättar ditt arbete ännu mer. Med färdiga mallar behöver du inte återskapa ett dokument flera gånger. Du slipper spilla tid och kan därför använda den sparade tiden till annat viktigt. Med hjälp av ett riktigt bra edi system kan du göra ditt företag eller din verksamhet ännu mer effektiv när det kommer till just informations- och dokumenthantering.

Author

Leave a Reply

Your email address will not be published.